Budapesti 4. számú Ügyvédi Iroda
Ügyvédi Társulás
Bemutatkozás
Tevékenységi kör
Elérhetőségek
Térkép
Budapesti 4. számú Ügyvédi Iroda
Honlapot készítette:
honlap keszites
  Bemutatkozás

 
 
dr. Bálint Szilvia
 
Egy ügyvéddinasztia harmadik generációjához tartozik. Középiskolai tanulmányait a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Gimnáziumban végezte. 1993-ban diplomázott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A Budapesti 4. sz. Ügyvédi Irodában volt ügyvédjelölt édesapja, dr. Bálint Ákos György mellett. 1995-ben kitűnő eredménnyel tette le a jogi szakvizsgát, azóta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Jelenleg egyéni ügyvéd, a Budapesti 4. sz. Ügyvédi Társulás vezetője.
 
Tevékenysége során a felek érdekeinek megfelelő egyezség létrehozására törekszik. Ellát perenkívüli képviseletet, ügyfeleit jogi tanácsokkal látja el, szerződéseket, beadványokat, okiratokat készít.
 
Közel egy évtizedig egy jogvédő irodában a jogsegélyszolgálat munkáját is segítette.
 
2006. óta részt vesz a Budapesti Ügyvédi Kamara munkájában, ahol 4 évig a Felvételi Bizottság tagja volt, majd 2010-től a mai napig a Kamara titkára és az Elnökség tagja. 2014-ben a Magyar Ügyvédi Kamara Teljes Ülésének, valamint a MÜK Szakmai Bizottságának tagjává is megválasztották. A MÜK Elnöke kijelölése alapján 2015-2016-ban átmeneti ideig ellátta a Budapesti Ügyvédi Kamara főtitkári teendőit. 2018-tól a MÜK Elnökségének és Küldöttgyűlésének tagja is.
 
2019. óta az Ügyvédek Lapja rovatvezetője.
 
1996. májusában a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnöksége Dr. Nagy Judit Emlékalapítvány díjában részesítette. 2013. márciusában a BÜK Főtitkára elismerő oklevelet és ezüst emlékgyűrűt adományozott a részére. 2014. februárjában a Budapesti Ügyvédi Kamara Eötvös Károly díjjal tüntette ki. Az Eötvös díj a Budapesti Ügyvédi Kamarán belül a legmagasabb hivatásrendi elismerés. A díjazottakat azok közül választják, akik az ügyvédi hivatás jó hírnevét öregbítve, példásan, szakmailag magas színvonalon, az ügyfelek érdekei és a törvényesség messzemenő tiszteletben tartása mellett gyakorolják hivatásukat, valamint közéleti elkötelezettségüket tettekkel bizonyították. 2014. novemberében a Magyar Ügyvédi Kamara "Kiváló ügyvédi munkáért" kitüntető címet adott át a részére a kiemelkedő szakmai munkájáért.
 
A Magyar Ügyvédnők Egyesületének tagja.
Budapesti 4. számú Ügyvédi Társulás .::. 1068 Budapest, Benczúr u. 20.